Alpo ja ITE-taide

Kotiseututalolla

Kaikki kotona -hanke talkoineen

ITE-taiteilijan syntymäpäiväjuhlat

Alpo Koivumäki täytti 80 vuotta 22.7.2019, ja juhla järjestettiin 21.7.2019. Helteisenä sunnuntaina Alpon kotitalon pihapiiri täyttyi maamme ITE-taiteen parhaista asiantuntijoista, Alpon ulkomaisista ITE-taidekontakteista, ystävistä, sukulaisista ja ITE-taiteen ihailijoista. Alpo sai myös yllätyslahjoja: Maaseudun Sivistysliitto luovutti hänelle ison Santeri Alkio -mitalin, jollainen myönnetään vuosittain vain 1 – 2 ansioituneelle henkilölle, ja Kauhajoki-Seura lahjoitti kirjan Alpon savannilla. – Juhlasta on Kauhajoen Joulu 2019 -lehdessä FT Marja-Terttu Kivirinnan artikkeli.

Klikkaamalla kuvaa näet lisää kuvia juhlista.

Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura

Kauhajoki-Seuran syntymäpäivälahja, Alpon savannilla -teos, on 176-sivuinen. Se koostuu Minna Haverin, Loviisa Kautiaisen, Marja-Terttu Kivirinnan, Seppo Knuuttilan ja Erkki Pirtolan asiantuntevista artikkeleista sekä valokuvista, joita on Veli Granöltä, Hannu Pajulta, Erkki Pirtolalta, Mirja Koivistolta sekä Loviisa ja Risto Kautiaiselta - osa vuosien varrella kertyneitä, osa hankkeen aikana 2018–2019 otettuja. Teoksen tuottivat ITE-amanuenssi Elina Vuorimies Kokkolasta ja ITE-taiteen äitinä tunnettu Liisa Heikkilä-Palo, joka on eläköitynyt maineikkaasta Maahenki-kustantamosta.