Alpo ja ITE-taide

Alpo Koivumäki, ITE-taiteilija

Alpo Koivumäki (s. 1939) viljeli maata 1990-luvun puoliväliin saakka. Luopumiskorvausten myötä alkoi uusi taiteen täyttämä elämä: jäteromusta syntyy kansainvälisesti tunnettuja veistoksia.
Koivumäki käyttää töissään kierrätysromua. Auton ja traktorin renkaat, romurauta, alumiinitölkit rehupakkausten muovi ja puu taipuvat hänen käsittelyssään norsuiksi, virtahevoksi, karhuiksi, palokärjiksi, puiksi ja moniksi muiksi hahmoiksi. Mittasuhteet ovat tarkat ja liikeradat luontevia. Eläimet elävät. Veistoksissa ihmisten hylkäämä romu on jätetty näkyviin, se on saanut Alpon käsissä uuden elämän.
Alpo Koivumäen työt edustavat upealla tavalla ITE-taidetta, itse tehtyä elämää. Siitä näemme uusia tuloksia pian myös Kotiseututalon edustalla.

Kauhajoki-SeuraKlikkaamalla kuvaa näet lisää kuvia.

ITE-veistoksia lainaksi Kotiseututalolle

Yhteisöllinen ITE-taideprojekti käynnissä