Kotiseututalo

Kökkätyöllä tuloksiin

Kotiseututalon etelänpuoleiset pinnat maalattiin talkoilla kesäkuussa 2016. Hyvän suunnittelun ansiosta operaatio vei vain kaksi päivää. Talkoolaisia riitti myös pihan istutusalueiden hoitamiseen. Ruusupensaat näyttävät kukkivan tänä vuonna valtoimenaan.

Kotiseututalon etelänpuoleiset pinnat maalattiin talkoilla kesäkuussa 2016.

Kotiseututalon portaiden maalaus- ja kunnostustalkoot 28.6.2016.

Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura

Keväisiä kökkäkuvia sisätiloissa ja pihapiirissä 2017.

Syksyllä 2017 markille, Alpon veistosten liepeille, istutettiin likimain 1000 kpl erilaisia kukkasipuleita. Vaikka tanner on kova ja savinen, mukavasti nousi tulppaaneja, narsisseja, krookuksi, skilloja ja helmihyasintteja. Syksyllä 2018 kukkasipuleita istutetaan lisää!

Kauhajoen Joulun kansikuvanäyttelyn avajaisia vietettiin 1.11.2017. Näyttelyn pystytyksessä ahkeroivat Liisa Ruismäki, Liisa Viitanen, Terttu Mänty-Sorvari, Liisa Pääkkönen ja Irja Niinimäki apunaan Leo Korpi-Halkola kapalevyjen maalaamisessa. Klikkaamalla kuvaa näet lisää kuvia.

KEVÄTKÖKKÄÄ 7.5.2018 eli pihalla raidan fiksausta, kompostin kunnostusta, murskeen levitystä ja perennamaan rapsutusta sekä sisällä ikkunoiden pesua ja yläkerran suursiivousta. Myös kuitsin ja rappusten öljyäminen on jokavuotisen kökän aihe.

KEVÄTKÖKKÄÄ 13.5.2019 eli pihalla kukkapenkkien kuopsuttamista, puun kaatoa sekä sisällä ikkunoiden pesua.

Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura

KESÄN JA SYKSYN 2019 KÖKKÄÄ.

Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura

SYKSYN 2020 KÖKKÄÄ.

Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura Kauhajoki-Seura

Kotiseututieto digiaikaan hanketyöryhmän kokous

Kuvia Kotiseututieto digiaikaan -hanketyöryhmän kokouksesta Kotiseututalon Sinisessä huoneessa 15.4.2019.

La 10.7.2021 vietettiin Topeeka 15:ssä Kauhajoella "neljään pekkaan" kesäistä 10-vuotisjuhlaa: naapurit ja yhteistyökumppanit Kauhajoki-Seura, kahvila Valkoinen Puu, Kauhajoen Taideyhdistyksen Hella-Galleria ja Kimppu Kivaa -kukkakauppa juhlistivat tällä tapahtumalla Suomen kuvataiteen päivää, jota vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä. Tilaisuuden alkajaisiksi paljastettiin Kotiseututalon seinään kiinnitetty Kulttuurikilpi. Kauhajoki-Seuralla oli kunnia vastaanottaa se Etelä-Pohjanmaan Lehtiseuralta tunnustuksena kulttuurimiljöön hyväksi tehdystä työstä. (Edellisen Kulttuurikilven sai Vimpelin Saarikenttä, Suomen kuuluisin ja kauneimmaksi mainittu pesäpallokenttä.)

Puheenjohtaja Liisa Ruismäen saatesanoin Seuran edellinen puheenjohtaja Jussi Kleemola ja Seuran rahastonhoitaja Leo Korpi-Halkola toimittivat ao. seremonian. Ilmojen haltija salli nauttia lämpöisen päivän rennosta ohjelmasta kolmen tunnin ajan, ennen kuin reipas ja toisaalta niin kaivattu sade häiritsi kuvataiteen päivän viettämistä ulkosalla.