Kauhajoki-Seuran murreservetit

Kauhajoki-Seura on ideoinut ja toteuttanut paikkakunnan ja maakunnan murteeseen pohjautuvat servetit, jotka sopivat käytettäviksi niin kahvi- kuin ruokapöydässä.

– Servettien kymmenen murresanaa löytyivät helposti, sanoo idean keksinyt Irja Niinimäki. Hän käytti ideointinsa taustana mm. vuonna 1998 julkaistua Kerttu Karhun murresanakirjaa Eheroon taharoon.
Sanavalintojen jälkeen Virva Vihonen Kauhajoen Taideyhdistyksestä luonnosteli jokaiseen vuodenaikaan sopivan mallin, ja hän antoi myös panoksensa murresanojen valintaan. Lopullisen silauksen ja servettien painoon saattamisen sekä värimaailman luomisen toteutti Paula Jyräkoski.

Kauhajoki-Seuran puheenjohtaja Liisa Ruismäki on tyytyväinen, kun servettiprojekti voidaan saattaa kaikkien tietoisuuteen.
– Ajatuksena on herättää huomiota kielen muuttumisesta ja vahvasta ruokaperinteestä, jota paikkakunnallamme on ollut aina. Useiden korvaan voivat valitut sanat olla tuttuja, mutta toisille ne ovat vain kummallisen kuuloisia. Siksi pakkaamme liinojen mukaan QR-koodin, josta pääsee lukemaan sanojen merkityksen, kertoo Ruismäki.

Servetti on 2-kerrosliina, jonka koko on 40×40 cm, taitettuna 20×10 cm.
Kauhajoella 25 kpl pakkaukset ovat myynnissä Kauhajoen kirjakaupassa (Info) ja Valkoisessa Puussa.
Lisäksi Kauhajoki-Seura myy liinoja ns. irtona 50-1400 kpl määrissä tarpeen mukaan.
Tiedustelut: sihteeri@kauhajokiseura.fi